De Renault 4 Onze R4 GTL
  Onze R4 GTL  
   

 
Specificaties:  
   
Merk: Renault
Type: 4 GLT
Bouwjaar: 14 januari 1980
Kilometerstand: 117000
Motorinhoud: 1108 cc
Aantal kilogram: 670kg
Theoretische topsnelheid: 126,04 km
0-100 km/h: 10 minuten
Motortype: viertakt-kopklepmotor in lijn, vloeistofgekoeld
Cilinderaantal: 4
Boring x slag (mm): 70 x 72
Lengte: 3,66 meter
Breedte: 1,48 meter
Hoogte: 1,55 meter

Dit is onze Renault 4 die ons naar de bestemming moet brengen. De auto komt oorspronkelijk uit Frankrijk vandaan en is twee jaar geleden ingevoerd in Nederland. Het betreft een Renault 4 GTL van 1980. Op dit moment ziet de auto er nog niet geweldig uit, maar er gaat nog veel gebeuren voordat deze auto aan de rally mee gaat doen. 

 
   

 

Wat moet er nog zoal gebeuren:

De rally is 6000 km lang, waarvan 2000 km in Marokko. Ook moeten we van Groningen naar Parijs en terug dus de totale afstand wat we in twee weken af gaan leggen is ongeveer 7400 kilometers . Vooral in de woestijn wordt veel gevraagd van de auto en is het een ware slijtageslag voor zowel motor als chassis. Om het toch tot een goed einde te brengen, zal de auto nagekeken en waar nodig aangepast moeten worden.  

Als eerste gaan we bezig met motor. Hierbij worden we te hulp gestaan door mensen van de Renault 4 club. Deze mensen hebben veel verstand van de 4 en zullen de nodige reparaties uitvoeren en vervangen voor nieuwe onderdelen. Zo zullen er nieuwe bougies, bougiekabels, v-snaren, brandstof- en oliefilter op komen. De versnellingsbakolie en motorolie zullen ververst worden en het hele koelsysteem wordt schoongemaakt. Voor een goedlopende motor wordt verder de ontsteking en carburateur nog afgesteld. In een stoffige woestijn is verder een goed luchtfilter essentieel.

Met alleen de motor zijn we er dan nog niet. Voor de veiligheid moeten de remmen natuurlijk goed nagekeken worden. De auto zal verder aangepast moeten worden aan de rally. Er zal een beschermingsplaat onder de auto gelast worden om de auto aan de onderkant te beschermen van stenen die het Carter of de benzinetank lek kunnen slaan. Om goed vooruit te kunnen, zullen er verder goede banden op moeten komen. Deze moeten veel grip hebben, maar zij moeten ook breed zijn zodat we niet snel wegzakken in het zand en vast komen te staan. Dit laatste is mede zo belangrijk door het gewicht van de bijrijder. Tot slot komen zoals een echte rally auto veel lampen voor een goed zicht in het donker.

Het laatste wat we nog gaan doen is de auto in een andere kleur gaan spuiten. De kleur wordt mede bepaalt door de sponsoren.