Welkom Dagboek
Reisverslag / Gastenboek
Dagboek

 

15 augustus APK afgekeurd

Over een week ga ik op vakantie en de APK loopt tot 31 augustus. Het word dus hoog tijd dat ik de auto laat keuren. Daarom heb ik afgelopen maandag al een aantal garages gebeld in Groningen om een afspraak te maken.

De meeste monteurs hebben nu vakantie maar kon gelukkig nog terecht bij de Kwik-Fit. Toen ik vandaag daar aankwam, heb ik ze maar meteen verteld over de rally en dat ze de auto kritisch moesten nakijken. En dat hebben ze gedaan. Over de uitslag ben ik wel tevreden. Hieronder de punten waar de auto op afgekeurd is:

• Te groot remverschil op de vooras
• Handrem werkt matig
• Co uitstoot te hoog
• Links voor is het bovenste draagarm rubber uitgesleten
• Rechts voor maakt het wiellager lawaai

Het linker voorwiel remt beter dan de rechter. Het verschil mag 20% zijn maar is 30%. Het kan zijn dat de wielremcilinder lek is af de remvoering verkeerd slijt. Daarom zal ik de trommels er af moeten halen om te kijken waar het aan ligt.

Dat de CO uitstoot te hoog is komt omdat de carburateur ergens valse lucht aanzuigt. Op dit moment loopt de motor daardoor ook nog niet lekker maar het probleem zal waarschijnlijk makkelijk te verhelpen zijn.

De draagarm rubbers en wiellagers heb ik vandaag al besteld en zodra die binnen zijn kan ik aan de slag.

Word vervolgd…….

 

 

 

 
     
 
 
   
 

 

12 september De eerste sponsor

Vandaag een gesprek gehad met de dhr Bangma. Dit is de directeur van onze afdeling (Financieel economisch management). Hij was zeer positief over ons idee om mee te doen aan de rally. Ook dit jaar wil de FEM mee helpen om de missie te laten slagen. We hebben dan ook nu onze eerste sponsor binnen.

 
     
 
 
 

 

   
 

 

28 september Hanze sponsort  

Na een goede tip hebben we gehoord dat ook de Hanzehogeschool ons wil sponsoren. We hebben vandaag een gesprek gehad op verdieping negen van de nieuwe toren met dhr. Nimus. Dit is de marketing directeur van de Hanzehogeschool. Hij was ook positief over onze onderneming om met deze rally deel te nemen.

 
     
 

 

   
 

 

12 December Alfa College

Vandaag contact gehad met het Alfa College. Zij willen ons graag helpen om de auto rally klaar te maken. 6 leerlingen van het Alfa College zullen ons daarbij helpen. De komende week zal de auto nog snel APK klaar worden gemaakt.

 
     
 

 

   
 

 

 

20 december naar Koops

Vandaag de auto naar Koops Assen gebracht. Dit is de Renault dealer die de Renault 4 een Apk keuring zal geven. De rit naar Assen ging niet geheel vlekkeloos. Bij afslag Haren stond de auto al op de krik. Er was enige rookontwikkeling bij het rechterwiel. We hebben maar gecontroleerd of het er iets aanliep. Toen Max aan het wiel draaide kwamen wij erachter dat hij wel wat stroef liep. Maar als ie dan draaide was hij moeilijk stil te krijgen. Max kwam er op pijnlijke wijze achter toen zijn vinger gewalst werd tussen band en wegdek. Omdat we vandaag geen gereedschap bij ons hadden, hebben we besloten om rustig door te rijden. We hebben het gehaald. En Max kreeg een pleister. Voor de nog steeds hevig bloedende vinger.

 
   
 

 

   
 

 

 

21 december Apk goedgekeurd

Vandaag heb ik het geweldige nieuws ontvangen van dhr. Koops dat de Renault 4 met vlag en wimpel door de APK is gekomen. Ook de terugweg ging dit keer prima.

 
     
 

 

   
 

 

 

21 december inschrijven

We hebben ons dan eindelijk in kunnen schrijven. Nu de auto APK is gekeurd hebben we vandaag de hele dag ons bezig gehouden met het invullen van franse formulieren. Veel dingen waren onduidelijk maar na wat telefoontjes is het waarschijnlijk toch goed gekomen. Nu wachten op een bevestiging.

 
     
 

 

   
 

 

 

22 december Freia Sponsort

Freia zegt toe te sponsoren. Ze nemen de grote ruimte op de motorkap. Wij heten nu "Team Hanze Logeerpas". Met de logeerpas kunnen ouders van Groninger studenten in een van Freia's hotel overnachten voor maar €25,- per nacht.

 
     
 

 

   
 

 

4 januari Wolters Noordhoff

Wolters Noordhoff vind de benefiet rally een geweldig idee en daarom willen ze ons ook tegemoet komen met schoolspullen.

Update:

Vandaag bezorgde de postbode 3 grote dozen met schoolspullen. Hierin zitten tassen, schriften, kladblokken en een doos met pennen en potloden. In totaal is dit al bijna 40 kilogram .

 
     
 

 

 

   
 

 

14 januari V&D & BIC sponsoren

V&D wil ook graag een bijdrage leveren aan het goede doel. Zij zullen deze week een doos sturen.

Update:

Exact om negen uur stond DHL bij mij op de stoep. De postbode had een groot pakket bij zich en had weinig zin om dit 3 hoog te brengen. Ik na beneden en na een handtekening te zetten om zijn Pda vertrok hij weer en mocht ik dit pakket naar boven tillen. Alleen al het optillen van deze doos kreeg ik spontaan een hernia en dat moet ook nog eens 52 treden omhoog. In de doos honderd schriften en heel veel gekleurde pennen. Dit pakket weegt alleen al makkelijk 50 kg .

BIC

Vandaag werd ik terug gebeld door een hele aardige Belgische vrouw die ons heeft toegezegd om wat pennen te sturen.

Update:

Super veel pennen binnen gekregen. Markeerstiften, gelpennen, glitterpennen, gewone pennen en allemaal in verschillende kleuren. Potloden van hoge kwaliteit en puntslijpers, tipe ex enz. Echt geweldig !!!

In totaal hebben nu het 100 KG aan schoolspullen. Het dubbele van wat de bedoeling was maar hoe meer spullen hoe meer kinderen we kunnen helpen.

 
 
     
 
 
 

 

   
 

 

 

18 januari Stickers opplakken

Voordat we enige promotie activiteiten zullen doen moeten eerst de stickers erop. Daarom hadden we vandaag een afspraak met een bedrijf die onze stickers erop zouden plakken. Door wind en regen lopen we naar het Alfa College. Komen we daar eindelijk aan gaat de school dicht. Door de harde wind is het te gevaarlijk geworden. Misschien kan het nu morgen.

 
     
 

 

   
 

 

19 januari Nu wel stickers

Vandaag zijn de stickers er dan toch opgekomen. Niet bij het alfa college maar bij de opel dealer. Daar waren de bestickerlieden in tweetal. Dit zou aanzienlijk sneller gaan en dat stond ons ook wel aan. Ze konden helaas niet alle stickers plakken die wij elders hebben besteld. Simon weet hen desondanks te overtuigen ook de grote mooie sticker van de logeerpas te doen. Zijn dank was groot. Simon vond het maar wat lastig om de laatste stickers te doen. Dit ging dan ook niet helemaal 100%. Gelukkig haalde hij wel de 80% en ziet het er al met al nog redelijk goed uit. Kijkt u zelf maar eens!

 
     
 
 
 
 
   
 
 
 

 

 

25 januari Auto opgehaald bij Alfa College

Vandaag legden de 2 e klassers van het Alfa college de laatste hand aan onze Renault 4. Zij hebben de laatste weken de motor en de kleppen afgesteld, en de remcilinders vervangen. Een hiervan moest ook nog aangepast worden omdat hij net niet goed paste. Verder hebben ze een compressietest uitgevoerd. De motor, uitlaatsysteem en de versnellingsbak gecontroleerd. De V-snaar vervangen en de luchtfilter geplaatst. Nieuwe contactpuntjes en een condensator aangebracht. Het koelsysteem gereinigd. Alle slangklemmen zijn ook vervangen. En als laatste is een aansteker en antenne geplaatst. Hier wilden we graag nog even de volgende personen voor bedanken: Gerald Kaipatty, Annalie Doornsma, Carl Lewis, Cedric Alkema en last but not least Hilke Atema.

We zijn meteen maar naar het hotel van de hoofdsponsor gereden om even wat foto's te nemen.

 
     
 
   
 
   
 

 

26 januari Auto gestald voor open dag Alfa College

Vandaag hebben we snel voor het Belastingrecht 3 tentamen de auto naar hetAlfa College gebracht. Daar hebben we de stickers er ook op geplakt.

 
     
 
 
 

 

   
 

 

 

 

8 Februari Simone FM belt Max uit bed..

Nadat Simon op de zevende vakkundig het onbekende nummer heeft ontweken wordt ik opgebeld met de vraag of ik geïnterviewd kan worden de volgende dag. Na de vraag hoe laat dit moest gebeuren, het antwoord dat het om kwart over acht s'ochtends zou zijn en mijn reactie dat ik dit toch wel heel vroeg vond, maar dat het maar moest, ben ik op de achtste om kwart voor acht opgestaan om een helder gesprek te kunnen voeren. Om zestien over acht ben ik echter nog steeds niet gebeld. Ik kruip dus maar weer mijn bed in. Om half negen word ik dan toch gebeld. Slaapdronken mag ik wat antwoorden vertellen. Hoe het gesprek verliep weet ik niet meer. Ik hoorde later echter wel van bekenden dat het niet slecht verliep en zeer duidelijk was. Als andere mensen het maar begrijpen. Das het belangrijkste toch?

 
     
 

 

   
 

 

8 Februari Max heeft rijbewijs.

Ik heb dinsdag mijn rijbewijs gehaald bij onze sponsor. Patrick bedankt voor de goede lessen!! Vanochtend heb ik hem al kunnen ophalen. Daarna zijn wij meteen naar de Oosterpoort gegaan om even wat foto's te maken. De heer Reilman heeft na het zien van de auto het sponsorbudget een klein beetje verhoogd. Altijd fijn enthousiaste sponsors!!

 
     
 
 
 

 

   
 

 

9 Februari Max weer wakker gebeld.

De landmacht leent ons een metalen jerrycan. Onze veiligheid is daarmede gegarandeerd in de woestijn. De organisatie heeft gebruik van metalen jerrycan voor de benzine verplicht gesteld. Aangezien puinhopen ontstaan als de plastic variant warm wordt door weer en warme auto-onderdelen. Wij danken de mensen bij de landmacht voor het enthousiasme, waarmee wij geholpen zijn! En de hulp zelf natuurlijk ook.