Welkom   Dagboek
 
 
Reisverslag
 
 

Reisverslag

Reisverslag || Headlines || Archief || Zoeken ||

25 februari - 1 maart - Terugreis
Na een nachtrust van 2 uur stond Simon erop deze uit te breiden met nog eens twee uur. Uiteindelijk vertrokken wij rond zeven uur richting de haven in Tanger.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
24 februari - Eindfeest Marrakech!
Na een dag genoten te hebben van Marrakech, dat ook wel als “het Dubai van Afrika” omschreven wordt, maakten wij ons op voor het eindfeest. Eerst werd eens show opgevoerd van Krijgers te paard. Gevolgd door een vuurwerkshow. Na de huldiging, die niet zo interessant was aangezien wij niet gehuldigd werden, volgde een heerlijk diner met aardige wijn.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
23 februari - Op naar Marrakech!
De laatste etappe was geheel over snelweg. Bij het vertrekken des hotel zagen we de twee Zwitsers ons voorbij snellen. Snel zetten we de achtervolging in. Simon was aan het navigeren, dus dit zou volgens mij veiliger zijn. Snel kwamen wij op een plek waar wij dachten eraf te moeten. De Zwitserse reden echter door, wij dus ook maar..........
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
22 februari Marathon
We starten deze etappe met een nog legere tank. Ook is de bodemplaat nog verder naar beneden komen te hangen. Dit was een zeer moeilijk maar erg mooi parcours. Op driekwart van deze piste vonden we ons ultieme obstakel. Een heuvel omhoog van los grind. Die rechtdoor haast onmogelijk te nemen was. Nog eens bemoeilijkt door ons naar beneden gezakte veiligheidsplaat. Schreef erover was echter ook onmogelijk, omdat daarvoor een bocht door het grind nodig was.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
21 februari - Het enige Nederlandse team.
s' Ochtends horen we dat het andere Nederlandse team niet meer mag doorrijden. Hun chassis is verbogen door een harde klap en ze missen hun beschermingsplaat onder de auto. Ze kunnen nog rijden maar niet meer off-road. Wij gelukkig wel.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
20 februari - De eerste duinen.
Om vijf uur dertig moeten we op. Max is zoals gebruikelijk wat wakkerder, raar maar waar, dan Simon en mag het eerste gedeelte rijden. Dit was 80 kilometer provinciale weg. Omgeven door een mooi landschap, maar geen uitdaging. De laatste 40 kilometers kon Simon los. Het was het eerste echte woestijn gedeelte. We stonden dan ook al snel vast. Het zand geleide ons en totaal andere kant op dan we heen wilden. En we waren in gegraven in en built met zand.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
19 februari - De eerste piste
Na het ontbijt vertrekken wij. Bij de eerste T-splitsing staat een agent ons door te wuiven. Max geeft weer gas bij. Een Marokkaanse mafkees besluit echter het signaal van de agent te negeren en stopt. Gelukkig werken onze remmen redelijk en we stoppen op 5 millimeter afstand. De agent was net zo kwaad als Max. Een geruststellende gedachte. 500 meter verder zien wij een viertje betrokken bij een ongeluk. Waarschijnlijk een Marokkaans kind aangereden. Later horen we dat de aanrijding niet van het viertje was, maar een Marokkaanse jeep. Daar achterop waren 3 viertjes opgereden.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
18 februari - Tocht naar Enjil
Voor een lange tocht vertrekken we rond twaalf uur richting het binnenland. Als snel beginnen we mensen in te halen. We liggen tweede. Degene voor ons slaat af. Van den zotte denken wij. In de briefing heeft de organisatie duidelijk verteld dat je niet van de route mag afwijken. Wij rijden rechtdoor zoals in het boekje staat. De auto achter ons slaat ook af. Rare mensen.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
17 februari - Overtocht naar Tanger
Om tien uur hebben wij de onderdelen gehaald om de ventilator aan te houden. Al snel heeft Techneut Simon het euvel verholpen. Na het tanken en shoppen vervolgden wij onze weg naar de rendez-vousplaats. Iets ten noorden van Algeciras. Hier hoorden wij een Franstalige briefing aan. Het andere Nederlandse team begreep het iets beter dan wij. Maar alsnog waren er vragen. De organisatie was zo vriendelijk om een beknopte samenvatting te geven in het Engels. Alle twijfels waren weer de wereld uitgeholpen. Na deze briefing gingen we in een lange stoet viertjes naar de haven. Een erg plezant aangezicht. Op de boot gearriveerd trekt Simon de handrem lichtjes aan. Zijn hand reikt echter nog immer de handrem vasthoudend tot in de nabijheid van zijn schouder. Normaal is dit niet. Wij kijken elkaar vervreemd aan. Simon probeert de handrem weer terug te doen. Maar er klopte iets niet.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
16 februari - Laatste etappe naar Algeciras
De laatste etappe van burgos naar Algeciras ging redelijk soepel. We zijn bij Madrid even verdwaald geraakt, omdat Simon moeite had met navigeren. Gelukkig zal hij het grootste gedeelte in Marokko rijden. Dan zorg ik wel dat hij de goede kant op gaat. Daar ben ik weer beter in. Rijden gaat wel redelijk trouwens. Maar de souplesse die onze vier nodig heeft, mis ik. Dat kunnen we toch wel met enige zekerheid stellen.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
15 februari - tweede etappe
Zoals vermeld heb wij stop gehouden wij een benzinestation aan de snelweg. Simon kreeg een briljant plan in zijn hoofd. Hij wilde niet uitleggen wat, maar het was geniaal. Na een uur bezig te zijn geweest (en mij onnodig wakker gehouden te hebben) had hij alle dozen zo herschikt, dat deze van voor naar achter een mooi plateau vormden. Met veel moeite worstelde hij zich in de kleine ruimte tussen dozen en dak. Vervolgens kwam hij erachter dat een slaapzak er nier meer bij paste. Een uur later werden allebei in semibevroren staat wakker door de ellendige koude die heerste in Frankrijk
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
14 februari - Eindelijk op weg!!!
Na gisteren de halve motor in en uit elkaar gehaald te hebben, had de auto nog steeds kuren. De motor was niet goed af te stellen. Dit lag echter niet aan het Alfa College, zij hadden tot 10 uur s' avonds doorgewerkt aan de auto. Hulde aan Bert, Jacco en Max ( nee niet ik, een andere). De juiste onderdelen ontbraken gewoon. Hierdoor was de enige denkbare uitweg Wind Classics. Deze garage is gespecialiseerd in R4's en heeft daarom nog immer een grote voorraad onderdelen voor deze klassieker.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
13 Februari - Stukje metaal gevonden.
Het stukje metaal is zojuist terug gevonden. De kans is groot dat we nu kunnen vertrekken vanmiddag.
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
13 Februari - Start uitgesteld

Onze start, oorspronkelijk gesteld op 8 uur deze ochtend, is uitgesteld. Gisteren bij de laatste reparatie is een stukje metaal in de motor terecht gekomen. Hard wordt er nu aan gewerkt om deze eruit te krijgen. Hopelijk kunnen we alsnog vertrekken voor 17 uur. Maar de absolute deadline staat op 5 uur vannacht. Dit moet nog steeds haalbaar zijn. Team Hanze - Logeerpas, houdt u op de hoogte!!
Gepost op 06 Aug 2008 door Webmaster
Content Management Powered by CuteNews

Admin